Stamboekopname of thuiskeuring NMPRS merries (in Nederland)
Een veterinaire stamboekopname aan huis, volgens het keuringsprotocol van het NMPRS (alleen mogelijk voor vrouwelijke dieren) kan worden aangevraagd bij het secretariaat van het NMPRS. De keurende dierenarts behoort een PROK- of erkend keuringsdierenarts te zijn. De aanvraag hiervoor kan uitsluitend via het NMPRS lopen. U stuurt het paspoort naar het secretariaat samen met een begeleidend schrijven met de contactgegevens van de dierenarts waar u de merrie door wilt laten keuren. Het secretariaat vraagt de keuring voor u aan. Alle hier aan verbonden kosten zijn voor de aanvrager.

 U ontvangt een factuur en na betaling worden de betreffende formulieren naar de dierenarts verzonden. Na de veterinaire thuiskeuring dient u het volledig ingevulde veterinaire rapport naar kantoor te sturen. Het secretariaat verwerkt de stamboekopname in het paspoort en stuurt u het paspoort weer retour.


Een lijst met erkende PROK-dierenartsen & erkende keuringsartsen vindt u hier.
Mogelijk staan niet alle erkende PROK-dierenartsen & erkende keuringsartsen in de lijst. Twijfelt u, neem dan contact op met het secretariaat van het NMPRS. Zij kunnen controleren of de door u gewenste dierenarts een erkende PROK- of Keuringsdierenarts is.

 

Stamboekopname of thuiskeuring NMPRS merries (in België)
Ook voor Belgische leden bestaat de mogelijkheid een stamboekopname of thuiskeuring voor een merrie te laten verzorgen. Dit kan door de eerder genoemde PROK-dierenartsen in Nederland. In de lijst met erkende PROK- en keuringdierenartsen staan verschillende klinieken dichtbij de grens weergegeven.