Nieuwsitem

Jaarlijkse NMPRS Merriekeuring, zaterdag 27 augustus, stal De Nieuwe Heuvel in Lunteren.
Aanvang premiekeuring: 08:30 uur.

Wij heten u graag van harte welkom.
De catalogus kunt u hier downloaden.

NMPRS Nieuwsbrief 7 Mei 2020

07-05-2020

NMPRS Nieuwsbrief Mei 2020

Wat een vreemde start van het seizoen… Door alle Corona maatregelen kon helaas de hengstenkeuring niet door gaan, ontzettend jammer! De eerder verschenen hengsten werden automatisch verlengd voor een jaar en dienen volgend jaar verplicht op de keuring te verschijnen. De nieuw te keuren hengsten is een ander verhaal. Deze eigenaars zijn allen gecontacteerd. We hopen enkele nieuw te keuren hengsten later ergens dit jaar nog veterinair te kunnen laten keuren. Dit zijn hengsten die vorig jaar bijvoorbeeld al gedekt hebben. De overige dieren zullen volgend jaar op de keuring verschijnen. Hiervoor zullen aparte rubrieken worden gemaakt. Hierover volgt later in het jaar meer.

Update Corona maatregelen en keuringen
Vanuit de corona maatregelen, lijkt het erop dat alle keuringen en shows tot 1 September 2020 afgelast zullen worden aangezien deze niet zijn toegestaan. Echter is de koepelfokkerij druk bezig om te kijken of hier een andere oplossing voor gevonden kan worden voor de stamboeken.
Met een aantal leden van de Koepel Fokkerij wordt nu gekeken of er protocollen op te stellen zijn waarbij deze zaken wél plaats kunnen vinden. Deze worden deze week weer in het overleg tussen SRP en LNV besproken.
Wij hopen op korte termijn meer te horen hierover. Uiteraard lichten we onze leden hier meteen over in.

Na de persconferentie van 6 Mei over de versoepelde maatregelen is het hele verhaal weer wat veranderd. Echter, vallen wij als stamboek met onze keuringen precies tussen wal en schip en is er helaas nog geen duidelijkheid wat voor ons wel en niet mag. We hebben echter wel besloten, om het risico te beperken en organisatorisch wat druk van de ketel te halen, om de enter twenter keuring niet door te laten gaan. Voor wat betreft de Zomershow en Merriekeuring houden we nog een slag om de arm en kijken we naar de mogelijkheden zodra er meer duidelijkheid is wat is toegestaan.

Ondertussen wordt er bij ons op kantoor ook hard gewerkt aan mogelijke oplossingen of eventuele uitstel tot na 1 September voor bepaalde evenementen wanneer nodig. We hopen hier snel meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Heeft u vragen hierover? Neem gerust contact op met het secretariaat per mail of telefoon.

Versoepelde Corona maatregelen en chippen
Door de versoepeling van de corona maatregelen veranderd er ook weer het een en ander voor de paspoortconsulenten en het chippen. Zoals het er nu naar uitziet mogen de paspoortconsulenten vanaf maandag weer op pad. Onder welke condities is nog niet vast gelegd. Verdere informatie hierover volgt later. Uiteraard nog steeds op veilige afstand en buiten. Bij verkoudheid of twijfel, geef dit aan bij de paspoortconsulent en verzet de afspraak. Alles netjes in overleg met betreffende personen.

zoals het er nu naar uitziet mogen de paspoortconsulenten vanaf maandag weer op pad. Onder welke condities is nog niet vast gelegd. Verdere informatie hierover volgt later.

NMPRS Zomershow & Online Zomershow Challenge Facebook
Omdat veel mensen thuis zittenen we vanuit de zomershowcommissie erg graag wat positivieit wilden brengen, hebben we de Online Zomershow Challenge op facebook in het leven geroepen! Allerlei leuke rubrieken waar iedereen aan mee mag doen met zijn/haar minipaardje, pony of shetlander onder de 1.06m. Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje of de NMPRS Zomershow Facebookpagina en volg deze om op de hoogte te blijven!
Klik hier om naar de NMPRS Zomershow Facebookpagina te gaan

We hopen dat de Zomershow wellicht nog kan doorgaan zoals geplant maar die kans is helaas heel klein. In dat geval hopen we deze te kunnen verschuiven naar een later tijdstip. We zullen jullie hiervan op de hoogte houden. Voor nu in ieder geval heel veel plezier met de online challenge!

Algemene ledenvergadering & Bestuursverkiezing
Helaas kan de algemene ledenvergadering van Mei 2020 niet doorgaan. Hier zouden tevens de aflopende bestuurstermijnen van mevr. Van Dommelen & Dhr. Koel behandeld worden. Deze zullen tijdelijk worden verlengd en worden behandeld op de eerst volgende algemene ledenvergadering die door kan/mag gaan. Hopelijk in November weer.

Kleurentesten van Haeringen 
Omdat we veel vragen binnen krijgen over de kleurentesten die we vanuit het NMPRS aanbieden via Van Haeringen, bij dezen een kort overzicht van de beschikbare testen en de prijzen voor NMPRS leden.

P660 Coat Colour Dun dilution (service lab)
P659 Coat Colour Roan (service lab)
P512 Splashed white 1
P513 Splashed white 2
P514 Splashed white 3
P907 Vachtkleur Agouti
P305 Vachtkleur Appaloosa Patroon-1 (PATN1)
P853 Vachtkleur Champagne
P713 Vachtkleur Cremello Verdunningsfactor
P591 Vachtkleur Dominant Wit 1
P592 Vachtkleur Dominant Wit 3
P902 Vachtkleur Overo-factor (OLWS)
P783 Vachtkleur Pearl
P785 Vachtkleur Sabino 1
P807 Vachtkleur Schimmel
P784 Vachtkleur Silver / MCOA
P903 Vachtkleur Tobiano
P904 Vachtkleur Vos

Deze losse kleuren testen kunnen via het NMPRS aangevraagd worden door leden voor het gereduceerde tarief van 40 euro per test.

Een volledige, complete kleurentest wordt door Van Haeringen aan onze leden aangeboden voor 80 euro. De aanvraag verloopt hetzelfde als een DNA test, alleen zal de uitslag per mail worden gecommuniceerd.

Onze partners