Nieuwsitem

Update RVO

22-04-2021

Momenteel worden er door houders veel paarden geregistreerd, één van de meldingen waar wij veel vragen over krijgen is wanneer een paard een buitenlands paspoort heeft.

Wat kunt u dan doen?
Bij een importpaard kan de houder de importmelding doen buiten een paspoort uitgevende instantie om. Hiermee komt het paard direct op het UBN van de houder te staan. Bij deze registratie buiten het stamboek om komt er wel een vlag te staan bij het paard. Dit om er nadrukkelijk op te wijzen dat de paspoortgegevens niet gecontroleerd zijn door een paspoort uitgevende instantie. Voor geschiktheid voor slacht is dan ook het paspoort leidend. Als een houder de importmelding via de paspoort uitgevende instantie doet, dan wordt die vlag niet gezet. Mocht de houder een fout hebben gemaakt in de gegevens dan kunnen ze dit niet meer herstellen. Hiervoor zullen ze dan alsnog contact moeten opnemen met een paspoort uitgevende instantie.

Aanvoermeldingen
Het komt met regelmaat voor dat het levensnummer niet gevonden kan worden, zoek dan op chipnummer deze is altijd uniek en bevat geen punten of streepjes. Wanneer het levensnummer afwijkt dan er in het paspoort staat, wordt het paard wel goed geregistreerd bij het RVO. Momenteel zijn wij met RVO aan het kijken hoe wij dit kunnen oplossen. 

Klik hier voor een stroomschema voor het aanmelden van paarden op uw UBN.

Onze partners